KOMBI Teknikken

Kombi Teknikken

 Tilmeld dig nyhedsbrev, få freebien og læs en brugers erfaringer. 

“KOMBI`en” er et innovativt, superhurtigt lille program der kan give dig indsigt i dit åndedræt og hvordan du kan opnå større udholdenhed, ro, overskud, energi o.m.m.   Det kan bruges i en akut stresset situation og som et forebyggende redskab til at bevare din ligevægt i en travl hverdag!

 Ilt er det vigtigste næringsstof.  Din krop og hjerne kan ikke eksistere uden. 

Din krop kan  ikke skabe energi til at fungere uden ilt, som den skaffer via åndedrættet. 

Derfor er dit energiniveau så nært forbundet til dit åndedræt. 

Og kvaliteten af dit åndedræt så utroligt vigtig. Du kan se en lille video præsentation her.

"Hverdagens hærværk"

Forskel på dagene.. skiftende energi og humør..

Har du lagt mærke til at der er dage hvor din energi flyder- ingen problemer med at huske ordene du vil sige, du er koncentreret,energisk  og opslugt af dine opgaver. Du har styr på tingene og føler dig godt tilpas. Din mave føles varm og blød når du griner sammen med kollegaerne og du ser frem  til aftenens program.

Og så de andre dage hvor du føler du hænger på stolen og har lyst til at lægge hovedet på bordet og sove. Du gaber ofte, det er anstrengende at tale.  Du længes hjem efter sofaen, sløv og udkørt.

Verden synes faktisk også lidt grå selv om det ikke regner. Du er energiforladt, tænker du måske mangler sukker- og henter en kage og spiser den men det hjælper ikke på energiniveauet! Kun den dårlige samvittighed trives!!

Dagen efter en nat med dårlig eller for lidt søvn, mareridt, tankemylder, spekulationer – uanset hvad årsagen er, kan selv de simpleste ting være  anstrengende. 

 

Dagene med de store  krav.

Eller de dage hvor du skal til eksamen.. eller har et vigtigt møde om lønforhøjelse, et foredrag eller en vigtig præsentation!  Pyyh maven er så knuget det føles som om du har et bælte alt for stramt om dig. Du kan ikke koncentrere dig om noget, er for rastløs. Der er nerver på, tænker du.. pyyyh og puster i et væk uden egentlig at mærke du får mere energi.   Situationer vi nok alle kender til.

De krav og forventninger vi møder reagerer vi på tit helt uden at registrere det – i det nogle kalder ”hverdagens hærværk” 

Nu kan der selvfølgelig være mange årsager til du har haft nogle af ovenstående erfaringer, men et bud kunne være en kropsfunktion der for de fleste bare er på autopilot. Men som er vigtig fordi den skal forsyne os med ilt og dermed energi nok.

Åndedrættet - automatisk og dog så unikt som du selv !

Åndedrættet kører pr automatik, de fleste lægger ikke så meget mærke til det, selv om det er en absolut livsvigtig funktion. Det forsyner os med ilt der giver energi til at opretholde kroppens funktioner og de aktiviteter vi skal udføre.

Det foregår i lungerne men er afhængigt af et samarbejde med de omkringliggende muskler.

Selv om det sker “pr automatik” så er åndedrættet også individuelt og helt  fuldstændigt unikt i forhold til dine reaktioner, det er dynamisk og superfølsomt i forhold til hvordan du har det og hvordan du  reagerer i forhold til søvn, glæde, stress, frygt, vrede, ængstelse og udfordringer i det hele taget. 

Som sagt er det dynamisk og tilpasser sig lynhurtigt til de situationer der måtte kræve mere energi, eller en større indsats – ofte glemmer vi så bare at “tilpasse” os tilbage til  et lavere kravs niveau igen pga af…ja det kan være mange ting, bla blot det at en almindelig dag i dag indeholder så mange ting vi skal forholde os til at det kan være svært at finde ro og lidt til til afslapning igen mellem opgaver/udfordringer osv.

En hensigtsmæssig måde vil være at møde en udfordring – yde den ekstra indsats -få opgaven udført og så falde ned i roligere tempo igen. Men idag bombarderes vi hele tiden med ting vi skal forholde os til, udefrakommende ting der tager vores opmærksomhed. Og så ender vi ofte med at gå i et lidt forkrampet tilstand uden egentligt at bemærke det- det er blevet “normalen” at vi glemmer det lille sunde afbræk, et lille pusterum hvor vi vender indad og få ro og balance igen. Slapper af, gearer ned igen. 

Du kan dog have en øjeblikkelig og stor indflydelse på åndedrættet og ved at være lidt opmærksom på det og med lidt viden kan du lære at få større udbytte af det.

Et velfungerende åndedræt er af altafgørende betydning for din sundhed og livskvalitet for slet ikke at tale om arbejds og ydeevne, koncentration, overskud, osv. Åndedrættet er livsvigtigt, det er det første vi gør ved fødslen og det sidste vi holder op med.

Åndedrættet er uhyre påvirkeligt af hvordan vi har det.

Via kropsbevidsthed og lidt aktiv indsats for at lære mere om DIN måde at trække vejret på vil du kunne lære at styrke dit åndedræt.

Uanset om du er rask og aldrig har haft en sygedag  eller om du lider af smerter er handicappet og syg så vil lidt fokus på dit åndedræt som den energikilde det er  være  interessant.

Kombiens elementer - Holdning

Kombi teknikken er utrolig enkel i sin opbygning – består kun af få grundelementer. Til gengæld er det vigtigt at du forstår de enkelte elementer, både hver for sig og i sammenhæng.

For at vise de problemstillinger der kan være i forbindelse med holdning  bedst muligt kan du her se noget grafik, lidt forsimplet men det giver en god ide alligevel.

Brug skyderen i midten og skub frem og tilbage. Jeg vil foreslå du studerer grafik og tekst og reflekterer over din egen holdning .Og selvfølgelig husker at vores krop jo er lige så flexibel som eks åndedrættet er – ingen kan befinde sig  i fuldstændig korrekt holdning konstant. Vores krop er flexibel, dels for at kunne yde den smidighed der   kræves for udførelse af eks arbejdsbevægelser men også som en forfriskende  evne til at skifte stilling når vi har stået eller siddet længe i samme stilling.

Vi kender vist alle at energiniveauet svinger fra dag til dag eller at arbejdsstillinger gør det svært at holde en optimal holdning.

Blot det at sidde  og arbejde foran en pc skærm i flere timer hver dag kan nemt resultere i at ens hoved og forside ryger forover i rund-skuldre-stilen og være årsag til ømme muskler, hovedpine og træthed i hele ryggen.

Nogle få kommentar til god holdning;

Balanceret.

Hovedet er lige over bækkenet, skuldrene er trukket tilbage.

Skuldre og ryg udgør en harmonisk kurve. Skulderbladene  ligger på plads og giver dermed mere plads i brystkassen til det dybe åndedræt. 

Lænderyggen danner en blød bue. 

Forsiden – brystkassen er åben og fri, ribbene er fri, maven er afslappet, forsiden lang. 

Bækkenbunden er placeret over fødderne – ikke på anklen men foden og er afslappet og bærer kropsvægten fordelt over hele foden, ikke anspændt på hæl eller tæer.

En afspændt og afslappet krop der hviler i en god jordforbindelse – foden er bred og dermed er der en god kontakt til underlaget og hele kroppen kan vippe lidt frem og tilbage i flexible ankler.

anstrengt holdning
god holdning

Nogle få kommentar til en anstrengt holdning. 

Bagsiden af nakke og hals  er stram og har trukket skelettet ud af balance og kæbe og hoved ryger fremad.

Stramme brystmuskler trækker arme og skuldre sammen og runder brystkassen og får skuldrene til at runde fremover og indad. 

Bækkenbunden er anspændt, nedre ryg skubber mave og bækkenbund frem. Den dårlige bækkenbunds stilling får bagsiden af låret til at spænde op.

Fra hofter og forsiden af lårene trækkes knæene ud af balance og gør at balancepunkter ofte kommer til at ligge helt ude på hælen – underben  strammes og er ofte meget ømme. Den tippede balance helt tilbage på hælen får foden til at spænde op og dermed mister man den flexible ankel og mærker ofte ikke hele fodsålen.

En anspændt krop der bruger meget energi til at holde sammen fordi den grundlæggende balance i skelettet ikke er i orden. Bindevævet kan blive stift og ømt.

Som grafikken synliggør;  din holdning er vigtig! 

I Kombien skelnes der meget groft mellem “holdning” – skelettet, og “afspænding af muskler” idet det kan spare mange kræfter og spare dig for ømhed og stivhed i bindevævet at få forståelse og fornemmelse i kroppen af at du kan spare muskelkraft ved at finde en god balance i skelettet, altså en god, fri holdning.

Hvis du ikke skal bruge energi på at holde kroppen sammen i forkerte vinkler og stillinger sparer du energi, fejlstillinger m.m. Derfor er Kombiens første punkt at finde en balance så du er “fri” i skelettet.

Kombiens elementer - afspænding

Fokus her er dels de fejlspændinger vi kommer til at gøre når skelettet er ude af balance. Og dels på at være bevidst om de mønstre vi alle har.

Første punkt er at erkende behovet for afspændingen ! Enten gennem en lang dag eller i en situation hvor du kan mærke du spænder op. 

For at få det bedste ud af Kombien er afspænding utrolig vigtigt.

Jo mere åben og afspændt du er, jo hurtigere kan du få åbnet din forside og dermed få ilt helt ned i bunden af dine lunger. Dermed får du hurtigst gavn af ilten.

At lægge sig  ned og lige tage spændingen af dine muskler nogle gange hver dag er en god  ide ,især  i den fase hvor du lærer dine egne reaktioner at kende.

Kombiens elementer - åndedræt

Igen et stort område – her kun medtaget det der giver bedst indsigt i at bruge Kombien bedst muligt. 

Som sagt før; åndedrættet er livsvigtigt. Det forsyner os med energi til at opretholde livet OG formå at have et funktionsniveau !

Men af mange forskellige årsager ender mange med et overfladisk åndedræt; nervøsitet, mindreværds følelse, ængstelse, stress, “lidt bagefter” følelsen og selvfølgelig også andre dybereliggende årsager kan ligge til grund for at åndedrættet bliver overfladisk og ligger mest i toppen af brystkassen. 

Det dybe åndedræt.

Vi er derfor interesseret i at få udviklet det helt dybe åndedræt. Derfor skal vi snakke om de muskler der hovedsageligt er ansvarlige for det, nemlig “Mellemgulvet” eller diafragma hvis vigtigste  funktion er at sammen trække og udvide din brystkasse under åndedrættet.

Jeg håber derfor det giver god mening for dig at have fokus på holdning og afspænding så du kan give denne muskels arbejde så gode vilkår som muligt. Ved bevægelserne ved det gode, dybe åndedræt masserer den faktisk de organer der ligger op af den. Det beroliger og afstresser.

Og jo bedre din holdning er og så afspændt som muligt kan ilten – og dermed frisk energi transporteres hurtigere rundt i din krop. Den hurtigste hjælp til både ro og energi.

“Kroppen husker”

Jeg vil gerne henvise til “Pigens” erfaring beskrevet i freebien og nederst på siden her;  “Hvad siger brugerne” idet hun så fint beskriver hvordan hun gennem brug hver dag pludselig erkendte at den virkede bedre og hjalp hende lynhurtigt! En stor del af grunden hertil er holdnings- og afspændingsdelen og den kropsbevidsthed den har givet hende.

Når du (uanset årsag) trækker vejret overfladisk over længere tid kan der opstå nogle af følgende symptomer; 

Når det tilfredsstillende åndedræt er sat ud af kraft, enten ved kortvarig belastning eller en kronisk tilstand kan  konsekvenserne være, at åndedrættet bliver kort og overfladisk.

Og som bekendt kan dette resultere i symptomer som; svimmelhed, usikkerhed, angst for at miste balancen, følelsen af at skulle besvime eller have svært ved at få luft nok til selv de simpleste aktiviteter.  Og følelsen af at mangle en ”grounding” (jordforbindelse!) Tværtimod kan du meget nemt væltes. Både fysisk og mentalt!  Du kan have smerter i muskler, følelsen af hjælpeløshed, hjertebanken og hovedpine m.m.

– Generelt bliver det anstrengende at trække vejret ordentligt igennem, du er sunket lidt sammen på forsiden…

– Du kan miste evnen til fordybelse, forglemmelse og det at beskæftige dig med ting der giver dig energi og glæde.

– Begejstringen, gnisten forsvinder. Ikke svært at forstå at livskvaliteten mindskes! Og du er helt uden at opdage det faldet sammen på forsiden.  

Altså din holdning er blevet påvirket og dit åndedræt bliver begrænset – du mangler energi.

Det er kun nogle af de ting der kan ske, du behøver ikke opleve alle nævnte ting her og du kan også opleve andre ting.

Når du trækker vejret dybt forkert …hov…kan jeg det???.. Tænker du måske og svaret  er absolut JA ! Vi kender alle de instruktioner hvor der siges; træk vejret dyyyybt ind.. og så følger en del tilskyndelser til bare at trække vejret heeeelt ned i maven … Hmm men er det en garanti for at du får balance i din vejrtrækning ? NEJ !
For at et åndedræt skal fungere godt, altså være: TILFREDSTILLENDE skal der være en balance i det. Dvs du skal trække vejret dybt- ja men det er lige så vigtigt du har fokus på at ånde ud i nogenlunde samme rytme og styrke som indåndingen !  At få tømt lungerne igen inden næste indånding.

Det er heller ikke godt at hive luft ind med meget stor muskelkraft ligesom når du skal puste en ballon op.

Diafragma Lad os se på det dybe åndedræt med diafragma. Mellemgulvsmusklen, en stærk muskel/bindevæv og dens funktion. Når vi trækker vejret ind udvides brystkassen, diafragma bevæger sig nedad, helst i en rolig, langsom bevægelse. Jo mere afspændt du er, jo mere åben din brystkasse er – jo mere ilt kan du trække ind. Jo dybere åndedræt jo bedre idet de nederste af lungerne er størst. Ved udånding bevæger den sig op under dine ribben – brystkassen trækker sig sammen og du kan roligt tømme dine lunger og gøre klar til næste åndedræt og lade den udføre sit arbejde.

kombi indånding diaf
kombi udånding diaf

Tjek hvordan du gør det

Det er bedst hvis du gør det stille og roligt.  Især hvis du ikke er vant til det, så sæt dig et sted hvor du befinder dig godt og er uforstyrret. Sid gerne på en stol så du ikke skal bruge energi og opmærksomhed på at holde balancen stående. Sænk skuldrene.  Læg en hånd på din mave og den anden på din brystkasse. På den måde har du den bedste fornemmelse af hvad der sker i din krop. Og hvor det sker Hvis du er stresset og mangler ilt vil et åndedræt der foregår korrekt vil simpelthen udløse glæde og du vil føle en nærhed og varme. Jo mere anspændt jo større reaktion i form af afslapning og andre symptomer, måske sitren i musklerne.  Træk vejret roligt ind via næsen og følg den ned i maven  – helt ned. Og slip så ganske langsomt og lad det sive ud igen af munden. Og tøm lungerne helt inden næste indånding.

kombien korrekt håndstilling

Forskellen på det dybe og det  overfladiske åndedræt

Det overfladiske åndedræt På skitsen ser du det lette åndedrættet foregå i brystkassen, ofte inddrages musklerne i nakke og skuldre i åndedrættet hvilket ikke en hensigtsmæssigt men ofte fører til smerter og fejlspændinger. Og meget ofte løftede skuldre som hvis det bliver en vane kan være årsag til problemer med spændinger i nakke, hals, skuldre.. 

Det dybe åndedræt

Udvider hele overkroppen. Brystkassen, ryggen og siderne. Du rummer meget mere ilt som kommer ned i lungernes dybere lag. Det er muskler der er hæftet på ribbene der er involveret i åndedrættet.

kombi brystkasse åndedrættet
kombi -det dybe åndedræt udvidelse i kroppen

Nogle af de gode virkninger af det dybe åndedræt (for mange til at nævne alle her)

-sænker stress og dæmper de skadelige virkninger af stresshormoner.

– større udholdenhed under belastning, træning m.m.

-sænker din puls og blodtryk.

-masserer dine indre organer, beroliger, hjælper  med til at bevare dine lungers elasticitet.

-sænker dit åndedræts tempo så du udnytter energien bedre. 

-øger kropsbevidsthed og nærvær.

-hjælper ved smerter, akutte og kroniske.

-styrker din krops generelle muskelstyrke.

– styrker dit immunforsvar.

-giver ro, indre styrke, 

– kan give en følelse af at have indflydelse, selv i situationer hvor du står magtesløs overfor ting du måske ikke har indflydelse på – korrekt udført  vil det at du kan tage styring og forbedre din indre tilstand være opbyggende.

– og mange mange andre gode virkninger..især ved jævnlig praksis vil du kunne mærke ændringer…….

Hvorfor visualisering, N.L.P. m.m.?

Hvad er N.L.P ? 

Det står (hurtig forklaret) for; Neuro-linguistic programming. Neuro handler om dit nervesystem – altså det du opfatter og  erfarer!

Linguistic – er sprog, altså sproglig udtryk og sammenhæng i det oplevede – og programming betyder programmering; den måde vi anvender vores oplevelser som ligger i vores krop og sprog.

– så igen (ganske kort) kan siges;

Du kan tage en erfaring op til analyse og lægge en plan med bedre udfald eller resultat end du før har erfaret. Dvs din Kombi kan blive et yderst effektfuldt redskab! Hvis du eksempelvis er nervøs før eksamen, hvis du har erfaring med at føle dig underlegen i visse situationer, hvis du har erfaring med at have svært ved at gennemføre anstrengende opgaver – da kan Kombi Teknikken måske også blive DIN hjælper ved at du analyserer den erfaring du har og gerne vil lave om, ændre til en bedre oplevelse i fremtiden ved at planlægge en ny måde at gøre det på. Måske lægge pauser ind, ændre den måde du går til situationen på, eller andet…..

Det der ofte sker når vi bliver stressede i en situation er at vi vælger “den letteste vej”-  ikke at mærke vores egne behov men lukker af overfor de behov vi føler. Måske  fordi vi føler os underlegne ved evt at vise behov for noget, eller vi vil helst tage mere hensyn til andre – eller har en misforstået hensynsfølelse.

Hvis du erfarer hvor stor  forskel  kropsbevidsthed gør for at kunne finde energi “undervejs” i bla et tilfredsstillende åndedræt vil det hjælpe dig meget at gøre brug af små pauser undervejs- og du behøver ikke fortælle du anvender Kombien.

Den foregår inde i dig og du kan sagtens bruge den uden brug af specielt udstyr.   

Hvorfor visualisere ? 

Visualisering ved man er utrolig vigtig for at levendegøre tanker, ord, følelser  og hensigter (eksempelvis målsætninger) !

Det er også velkendt at jo mere vi anvender flere hjernecentre af gangen jo mere effekt er der bag ens arbejde. Derfor arbejder vi i Kombien både med bla ord og farver mens du arbejder fysisk med dit åndedræt.

Hvis det er helt nyt for dig skal du bestemt ikke blive afskrækket – i den grundlæggende Kombi er er kun ganske få “billeder” – men Kombien er oplagt til langt mere brug af visualisering.  Men altså ikke et krav  at du skal have erfaring med det!

Hvem kan anvende Kombien ?

Vi mennesker har jo generelt en dejlig inspirerende forskellighed. Derfor kan det være svært at forudse hvordan hver enkelt vil reagere på eks et program som Kombien. En ting er sikkert – den vil virke  godt i akutte situationer (altså der hvor du pludselig erkender du spænder op pga eks nervøsitet)  – og jo bedre du er bekendt med;

1-  Dels dine egne reaktioner, altså jo bedre du giver dig selv tid til at lære dig selv at kende jo lettere vil du have ved at gøre brug af Kombien og anvende den. Du kan også justere på de forskellige elementer efter behov.  

2 – Desuden tager vi indlæring en skridt af gangen – ligesom eksempelvis en meget hurtig dans, den præsenteres og indlæres jo også i gå-tempo, skridt for skridt. Og selv om du så den første gang du står på dansegulvet, lyset tændes og du føler dig måske lidt paralyseret som en kanin i stærk lys så har dine fødder lært trinene og efter de første sekunder er du i hvirvlende fart på vej rundt i dansen. Eller ligesom at cykle – så snart du er kendt med det ….

3 -Du behøver ikke have kendskab til  eks anatomi m.m. på forhånd. Det vigtigste er at du har lyst til at lære dig selv at kende og hvis du ikke er vant til at arbejde med kropsbevidsthed – at du  har lysten til det.. så kommer resten af sig selv!

4 – Er kendskab til visualisering på forhånd et krav  m.m. ?  NEJ – det vi skal arbejde med er så enkelt og simpelt at det får du hurtig lært.

Virkning af Kombien

Hvis du arbejder med dit åndedræt, din holdning og afspænding kender du de gode virkninger.

Optimeret, som her i Kombi`en  vil du kunne opleve en større effekt,mere nærvær, kropsbevidsthed, ro, energi, og mange af de ting nævnt  andetsteds.

Men ud over det kan du finde nogle redskaber ved Kombien du kan finpudse over tid.

Hvis du anvender Kombien vil du kunne forvente at erfare du kan hjælpe dig selv i svære situationer hvor du måske før plejer at føle dig udfordret og hjælpeløs, her nævnt nogle få eksempler; 

 

Vend den giftige, indre dialog.

Hvis du er en af de mange der får en giftig indre dialog (kan være en virkelig negativ, fjendsk, hadefuld samtale med dig selv hvor du stresser meget) ved stress og andre belastende situationer kan du  med fordel bruge  Kombien forebyggende og planlægge en anden handlemåde end den du er vant til at vælge. 

 

Kroppen husker den for dig.

Du kan også, som Pigen pludselig  til sin egen overraskelse, erfare at den dukker op som en velkendt tryghed der er integreret i din krop og hjerne og jo flere gange du gennemgår svære situationer med positivt udfald jo større selvtillid får du.

 

Flere muligheder – færre begrænsninger.

Er du eksempelvis  udfordret på ting som eks dem Pigen (fysisk sygdom -bla astma og flere psykiske lidelser) er, ja da har du pludselig mange muligheder for mere frihed og langt færre begrænsninger hvis du bevidst anvender Kombien som et redskab du bruger på forhånd.

 

Robusthed og udholdenhed

Du vil også kunne opbygge dig selv og i stedet for at presse dig selv urimeligt og ubarmhjertigt hårdt kan sætte nye mål og opnå langt mere ved at træne din udholdendehed og robusthed.

 

Virker via kroppens egne funktioner, optimeret i Kombi`en 

Som nævnt er det kroppens indbyggede funktioner du via Kombien optimerer.

– via det dybe åndedræt får du ilten ned i det dybe af lungerne, dels er der mere volume og dermed mere ilt – – dermed får du ilten hurtigere transporteret rundt i en afspændt krop.  Og da du jo er bevidst har du kontakt til hele kroppen lynhurtigt,du grounder lynhurtigt,  du har styringen over dine reaktioner og er dermed lynhurtigt i en helt anden tilstand! 

I løbet af få sekunder. Fra stress hormoner til glæde,sikkerhed og kropsbevidsthed.

Det er systemer du i forvejen kender men via Kombien sætter i spil på en forstærket måde – du har ikke behov for fancy udstyr men forstærker dit indre billede via visualisering og følelsen af din indre ro der hvor du arbejder med Kombien og det fremkalder du i en stresset situation.

Eller løbende gennem dagen som forebyggende.

 

Kommer det af sig selv ? 

Nej ! Desværre ! Som alt andet der kræver en ændring i menneskelig adfærd  kræver det her en lille indsats. Lidt tid din krop vil elske dig for at ødsle over dig selv.

 

KOMBI

Hvad er baggrunden for Kombien?

Kombi´en er udviklet af en multidiagnosepatient, bla pa en katastrofal rygoperation i 1991. Lille prolaps, påførte  sjælden rygmarvsskade med et extremt smerte og symptom kaos.   Nerveforsyning ødelagt og  mange diagnoser kort tid efter!

I de extreme vilkår udvikledes et modspil til symptomkaosset.  Ud af den desperate erkendelse at intet og ingen kunne hjælpe kom den tvungne opgave; at finde metoder inde i kroppen der kunne skaffe afledning, afstresning – og dette kunne kun komme fra mig selv.   Tankerne var det sidste der var tilbage. 

Jeg fandt at ved at kombinere farver, ord, rytmer, og planlægning havde tankerne en langt større virkning end hvis jeg blot tænkte i ord alene ! Jeg kunne planlægge og følge min plan så jeg blev bedre til at gennemføre nødvendige praktiske opgaver uden de helt store sammenbrud.

  Når et menneske presses hårdt nok ud over kanten udvikles der en exceptionel overlevelsestrang, desperation og tilpasningsevne og i alt dette kaos skabes af og til noget der viser sig at være brugbart.

Tankegangen blev senere identificeret som NLP, en yderst effektiv resourcetænkning. Det er disse tanker kombiteknikken bygger på.

 Er ofte blevet opfordret til at skrive en bog om mine teknikker da profesionelle så en gavnlig virkning hvor de selv stod hjælpeløse.

Jeg vil selvfølgelig gerne hjælpe, men ikke i bogform men via et program idet det giver langt bedre muligheder for kontakt og personligt engagement med brugerne.

Kombien blev til i kærlighed til livet og er nu udarbejdet og lanceret i håbet om det vil kunne hjælpe andre OG at denne  hyldest til livsglæden skinner igennem.

Se mere på “om” siden.

Har siden 2010 været yderligere interesseret i åndedrættet idet jeg startede med trykkammerbehandling, og i den forbindelse har haft utallige samtaler med rigtig, rigtig mange mennesker om bla deres åndedræt  og jeg har løbende uddannet mig indenfor feltet. 

Denne Kombi Teknik er ikke medicinsk behandling men et lille mentalt program/redskab.

                   KOMBI TEKNIKKEN er under udarbejdelse 

Hvad siger folk om KOMBIen?

"Pigen"   November 2018
"Pigen" November 2018
Bruger af programmet
Læs mere
“Jeg er en pige der lider af kronisk bronkitis og astma. Men har også forskellige psykiske lidelser, bla angst. Jeg lærte Rises ”KOMBI Teknik” at kende for nogen tid siden og er positiv overrasket HVOR GODT den virker, især i vidt forskellige situationer! Til daglig hjælper den mig i forhold til min astma og bronkitis med at få kontrol over min vejrtrækning så jeg kan få ro og trække vejret så normalt som muligt. Samtidig føler jeg mig meget hurtigere mere sikker og tryg, fordi jeg kan mærke hele min krop og har kontrol over situationen meget, meget hurtigt. Ud over det har jeg også brugt teknikken på en rejse, hvor min panikangst poppede op og jeg var lige ved at gå fuldstændig i panik, men ved at bruge teknikken fik jeg kontrol over min angst. Ovenikøbet rejste jeg alene hvilket jeg normalt ikke gør, specielt ikke via lufthavne da jeg let mister overblikket, bliver forvirret og stresset. Der - i lufthavnen, midt i mylderet, i den massive strøm af informationer og menneskemylderet kunne jeg pludselig mærke jeg begyndte at miste kontrollen. Mærkede hvordan jeg spændte op og begyndte at hyperventilere – jeg stivnede, gispede og mærkede pulsen begyndte at galope af sted. Min brystkasse klemte sig sammen; jeg kunne ikke få luft! Svimmel følte jeg hele rummet hvirvlede rundt om mig! Sveden begyndte at løbe og i løbet af kort tid var jeg totalt badet i sved og jeg vidste det var et spørgsmål om MEGET KORT TID før jeg mistede kontrollen fuldstændig og panikanfaldet ville få fuldt tag over mig!! Desperat forsøgte jeg at huske og terpe de forskellige typer ”få-kontrol over panikken”- og ”åndedræts teknikker” jeg har prøvet men kunne slet ikke bruge dem i praksis i en akut situation!! Jeg var helt blank, de var fuldstændig væk eller i bedste fald kunne jeg huske nogle løsrevne brudstykker der ikke hang sammen! Men pludselig slog det mig - Rises teknik!! Som jeg plejer at bruge ved astma! Panisk og desperat kastede jeg et blik rundt, fik øje på en bænk og skyndte mig hen og nærmest kastede mig ned på den … ……og jeg nåede at vende situationen fuldstændig! PYYYHHHH Allerede fra det allerførste sekund af udførelsen af teknikken fik jeg kontakt med mig selv, kunne berolige mig selv og begynde at afspænde, trække vejret igen og følte jeg faldt til ro. Et altoverskyggende, voldsomt panikanfald fuldstændig afblæst – og jeg kunne fortsætte min rejse! Fordi det ikke bare er sædvanlig åndedrætsteknik men en kombination der også indeholder holdningskorrektion og afspænding hjælper man sig selv optimalt fordi man straks får åbnet meget mere for brystkasse og lunger end ved andre åndedrætsteknikker. Dermed bliver ens vejrtrækning meget hurtigere bedre. Jeg kan virkelig anbefale at man prøver det her program. Og jeg håber at mange vil bruge det. Det hjælper virkelig meget i ens hverdag. Med venlig hilsen ”Pigen”
Iver Pedersen, 28 november 2019
Iver Pedersen, 28 november 2019
Speciallæge i psykiatri
Læs mere
Gennem flere år har jeg fulgt Rise Houens arbejde med at udvikle programmer til bl.a. reduktion af smerter og stress. Arbejdet har været drevet dels af hendes egne problemer med smerter pga. sygdom og en operationsskade, dels af hendes stærke ønske om at hjælpe andre. Arbejdet virker imponerende og meget seriøst, og hendes behandlingsmetoder gør brug af både kunstterapi, fysiske øvelser og mentale teknikker. Hun har med disse metoder hjulpet andre med deres lidelser, og hun har reduceret sine egne smerter i betydelig grad. I forbindelse med at hun nu har fundet egnede lokaler og snart tilbyder hjælp online, ønsker jeg hende held og lykke i hendes arbejde med at lindre andre menneskers lidelser. Jeg kan meget anbefale hende.
Tidligere
Næste